Over ons

Stichting: Verenigen ter Bevordering van de Samenwerking tussen Muziekverenigingen

 

De VBSM heeft als doelstelling om de samenwerking tussen muziekverenigingen in (noord) Nederland te bevorderen.

 

Daarnaast heeft de VBSM het doel om het delen van kennis, kunde, mensen, middelen en materialen te vergemakkelijken zodat het voor muziekverenigingen makkelijker wordt om de eigen doelstellingen te halen.

 

Dit doen we door het organiseren van brainstormsessies, symposia, workshops en door het digitale platform fanfarebank.nl de digitale ontmoetingsplaats van muziekverenigingen in (noord) Nederland.

 

VBSM is een initiatief van CMV Excelsior Grijpskerk

 

 

 

Het logo van Stichting VBSM

 

Het logo heeft drie beeldende betekenissen.

 

 1. Een mondstuk waar je doorheen kijkt.
  De stichting is er voor muziekverenigingen. Primair HaFaBra. Een mondstuk is noodzakelijk om verder te komen en uiteindelijk de toon te maken. Stichting VBSM wil het mondstuk zijn van muziekverenigingen.
   
 2. Een open oog.
  Door helder om je heen te kijken naar de problemen van nu, met elkaar oplossingen te zoeken en te kijken naar de mogelijkheden zorgen we samen voor een een goede toekomst. Stichting VBSM wil die open blik naar de toekomst zijn.
   
 3. Een stichting om verenigingen om een individu.
  Verenigingen kunnen elkaar versterken. Daar is elk individu een belangrijk deel in. Immers de kennis zit in de individu en niet in de vereniging. Stichting VBSM wil de verbindende factor zijn om deze verenigingen heen en daarmee het delen van kennis, kunde, mensen en middelen vergemakkelijken.
gallery/st-vbsm